[04-Apr-2021 18:55:01 Europe/Zagreb] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php:36 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php on line 36 Pedro Parra - lovac na terroir, Clos des Fous - Enozoik WineShop
Pedro Parra – lovac na terroir, Clos des Fous

Pedro Parra

je čileanac sa PHD diplomom “Geologija za vinovu lozu”, koji već 15 godina savjetuje neka od najvećih vinskih imena Bordeauxa, Burgundije, Barola, Kalifornije, Mendoze itd. Zbog tog silnog kopanja po vinogradima, Wine Spectator mu daje nadimak Indiana Jones terroira.

Pedro i danas konzultira mnoge vinarije svijeta, ali također radi i vino u svom voljenom Chile-u. Sa još trojicom prijatelja 2008. osnovao je vinariju Clos des Fous (luđaci) i to sve iz prkosa. Jednostavno nije više mogao slušati kako sommelieri i vinski kritičari govore da čileanci rade dosadna vina.
Ideja je bila da se odmaknu od plodnih tla u nizinama, gdje nalazimo većinu čileanskih vinograda, prema strmim, kamenim položajima u Andama ili Centralnom gorju. Vinogradi se obrađuju prema biodinamičkim principima, bez navodnjavanja gdje grožđe nakuplja prirodne kiseline.
I tako danas imamo: Clos des Fous Cabernet Sauvignon na vapnencu sa primjesama granita i šljunka, Chardonnay na pjesku i vulkanskom kamenju na 1,000m nadmorske visine i Cauquenina sa granita, blend 6 sorti, gdje Carignan i Malbec igraju glavnu ulogu.
Osim Clos des Fous, Pedro Parra je dio tima i u Altos las Hormigas vinariji u Mendozi, čija vina takodjer možete pronaći na našoj web stranici na OVOM LINKU.

 

Telefon: +385 97 612 7722
OIB: 57407254496
Enozoik Wineshop
Bisacka 12, Zagreb