Novosvjetski Terroaristi u Hrvatskoj!

Neka vas ne zbuni senzacionalistički naslov na prvu, ali vijest da je “Grand Cru Argentine“, vinarija Altos Las Hormigas konačno dostupna u Hrvatskoj, doista jest bombastična. Jedan od suvlasnika ove vinarije, Pedro Parra, najveći je svjetski stručnjak u svijetu za TLO. Doista onda ne čudi da se u ovim vinima osjeti 100% terroir, a legenda o Pedru kaže da je sposoban, kada kuša vino na slijepo, dokučiti točan tip tla na kojem je izrasla loza koja je dala dotično vino.

Vinariju vodi složna ekipa od 5 partnera, a gdje god se pojave dočekaju ih sa toplom dobrodošlicom uz uzrečicu „Stigli su Terroaristi!“. Da utjecaj tla na vino shvaćaju ozbiljno govori i njihov “The Terroir Project“ koji je proizašao iz njihovog stava da največi pečat na vino ostavlja mikrolokacija podrijetlo grožđa, a ne enolog.
Altos Los Hormingas vizija je oduvijek bila oformiti melting pot kulture, iskustva i svjetonazora svakog od članova tima s jednim everest ciljem: stvaranja autentičnih vina koja će prenositi priču o svom podrijetlu. Kombinacija moćnih znanja ove petorke iz vinskih kultura Italije, Argentine, Čilea i Kalifonije, spojena s doktoratom iz terroira, poduprta relevantnim iskustvima proizvodnje za najbolje svjetske vinarije, uz lokalne sorte i biodinamički pristup, mora rezultirati zaista uzbudljivom organoleptičkom senzacijom!