[04-Apr-2021 18:55:01 Europe/Zagreb] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php:36 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php on line 36 Gašper Cabernet Franc Selekcija 2017 - Enozoik WineShop
Gašper Cabernet Franc Selekcija 2017
Gašper Cabernet Franc Selekcija 2017
Gori
ška Brda, Slovenija
Gašper Čarman je stari frend čija smo vina uvrstili u naš portfolio već prvih dana Enozoika. Taj nevjerojatan omjer cijene i kvalitete jednostavno nismo mogli ignorirati i drago nam je da su to neki od vas vrlo brzo prepoznali. Kvalitetu Gašperovih vina do 70 Kn otkriva i Decanter, te im dodijeljuje 91 i 96 bodova (Malvazija i Pinot Grigio), što ih uvrštava u kategoriju najviše ocijenjenih vina u tom cijenovnom razredu.
Gašper se naravno ne zaustavlja na tome i počinje raditi još ozbiljnija vina od grožđa sa najboljih položaja i sa prirodno manjim prinosima. Ove godine izbacuje svoj prvi Cabernet Franc iz 2017. godine i odmah osvaja Decanterovu Platinum medalju i nevjerojatnih 97 bodova.Vinogradi Cabernet Franca su starosti između 10 i 25 g. koje karakterizira tlo tvz. ‘opoka’ odnosno lapor i izvrsna izloženost sunčevim zrakama na terasastim pozicijama. Nadmorska visina od 80-200 metara omogućava grožđu da zadrži prijeko potrebne kiseline i aromatiku. U berbi sudjeluju članovi obitelji i najuži prijatelji čime je omogućena stroga selekcija samo idealno dozrelih grozdova, što je preduvjet vrhunske kvalitete finalnog proizvoda. Vino fermentira u 4.000 litara hrastovim bačvama na 16-20°C nakon čega slijedi odležavanje punih godinu dana u korištenim francuskim 225L barrique bacvama + 1 godina u velikim, starim slavonskim bačvama.Aromatičan, izdašan nos u vidu obilja crvenog i tamnog voća uokvirenih notama zelene paprika i crnog papra. Zavodljivih, sočnih tanina i izvanredne strukture te  impresivno duge trajnosti u završetku. Gašper vjeruje da je Cabernet Franc jedna od najprikladnijih crnih sorti za terroir Goriških Brda.

Više o Gašper  vinima možete naći na ovom linku:
https://www.enozoik.com/shop/?pa_drzava=slovenija

 

Telefon: +385 97 612 7722
OIB: 57407254496
Enozoik Wineshop
Bisacka 12, Zagreb