[04-Apr-2021 18:55:01 Europe/Zagreb] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function add_action() in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php:36 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/hostelma/enozoik.com/wp-content/themes/wineshop/includes/theme.options.php on line 36 Bruno Rocca, Barbaresco - Enozoik WineShop
Bruno Rocca, Barbaresco

185 godina tradicije vinogradarstva

Bruno Rocca, Barbaresco

Iako Hrvatska jos nije “savladala” sortu Nebbiolo, ne želimo propustiti priliku da vam predstavimo vina Bruno Rocca-e. Ako pitate nas, u Enozoiku, koja vina koja bi nosili sa sobom na pusti otok, među top 3 bila bi vina od sorte Nebbiolo, a pogotovo njeni klasici: Barolo i Barbaresco.
Na prekrasnim brežuljcima, oko sela Barbaresco, obitelj Rocca se bavi vinogradarstvom još od početka 19. stoljeća. 1958. godine obitelj kupuje jedan od najprestiznijih Cru vinograda “Rabaja”, a 1978. Bruno Rocca postaje vinar te osniva vinariju. Danas, njegov sin Francesco je preuzeo skoro sve poslove u vinariji i vinogradu, dok je kćer Luisa zadužena za prodaju i komunikaciju s kupcima.
Manji dio, od 15ha organskih vinograda u vlasništvu obitelji, čine sorte Barbera i Chardonnay, dok je većina pod Nebbiolom.
Bruno Rocca Nebbiolo etikete čine village Barbaresco, te Cru položaji Barbaresco “Rabaja” i Barbaresco “Curra”.
Barbaresco je kupaža različitih vinograda, koji se nakom fermentacije prirodnim kvascima odležava u starijim barrique bačvama do 16 mjeseci, te još godinu dana u butelji prije izlaska na tržište.
6,000 butelja, kolika je ukupna proizvodnja Barbaresco “Rabaja”, proizvodi se od starih loza sa jednog od najcjenjenijih Cru položaja Barbaresca. Vinifikacija je u inoxu, a odležavanje prvih 10 mjeseci u velikim bačvama slavonskog hrasta, te potom još 10 mjeseci u francuskom barriqueu.

Više o Bruno Rocca vinima možete naći na ovom linku:
https://www.enozoik.com/?s=rocca

 

Telefon: +385 97 612 7722
OIB: 57407254496
Enozoik Wineshop
Bisacka 12, Zagreb